Goede zorg en begeleiding is belangrijk voor wie zwanger wil worden of voor wie al zwanger is. Die zorg kan bestaan uit advies en onderzoek naar mogelijke erfelijke afwijkingen dat wil zeggen afwijkingen die van ouder op kind worden doorgegeven. Daarbij kan het gebeuren dat de ouders van die afwijkingen geen last hebben maar het kind van deze ernstig ziek of gehandicapt kan worden. Preconceptioneel onderzoek, dat wil zeggen onderzoek voor de zwangerschap of prenataal onderzoek, onderzoek tijdens de zwangerschap, kan een aantal van deze afwijkingen bij de verder gezonde ouders aan het licht brengen. Naar aanleiding van succes in het buitenland en een steeds grotere vraag naar informatie over dit zogenaamde preconceptioneel advies en onderzoek is in samenspraak met de afdeling Klinische Genetica van het Leids Universitair Centrum een initiatief opgezet, het PC Leiden, zodat zij die zwanger willen worden goed voorgelicht kunnen worden.

Het opmaken van stambomen en het op verzoek van de adviesvragers uitvoeren van gendragerschap onderzoek en / of chromosoomanalyses is een onderdeel waar wij ons op focussen binnen onze privé-polikliniek. Een verloskundige, huisarts of specialist kan u hier desgewenst meer over vertellen.

Meer algemene informatie vindt u op deze website, op www.verilabs.nl en op de website van het Erfocentrum. Mocht u verdere vragen hebben of een afspraak willen maken kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen. U kunt naast preconceptioneel advies ook bij ons terecht voor algemeen erfelijkheidsadvies- en onderzoek.